Årets Jul på Stenberg er 8. desember 2019

Dette er et vinterarrangement som første gang ble arrangert i 2014. Da var det etter initiativ fra Toten kirkeakademi. I 2019 har Toten historielag, i samarbeid med Ihle i vekst, tatt over ledelsen av arrangementet, som er blitt en stor suksess.

Ved hjelp av lag og foreninger på Toten vil vi ta jula tilbake, og få folk til å senke skuldrene i denne hektiske førjulstida. Vi vil gi folk en fornemmelse av Jul på den gamle måten.

Her er det opplevelser for hele familien, og mange kler seg som på 1800-tallet. 

Stenberg er vinterkledt, og dombjellene ringler i skogen. Inne på tunet lukter det gløgg og julebakst. Rundt et stort juletre høres gamle julesanger og i boder kan du kjøpe hjemmelagde julegaver eller årets julenek. I Ditlevines kafe lukter det av kryddermjølk, i Vollumfjøset får små fingre flette julekorger, og i rullebua blir vi bedre kjent med juletradisjonene våre.

Julebukker fyller tunet, og passer du deg ikke, blir du kanskje utsatt for en nissestrek av sjølveste fjøsnissen. Bak huset er det fullt av unger i akebakken, alt under oppsyn av amtmannsfamilien.

Det vrimler av gjester i alle aldre, og når de begynner å bli kalde, så samler de seg rundt bålpannene der de kan få litt varmt i koppen og varme i kroppen.

Dette er gammeldags jul på Stenberg!

Mer informasjon finner du på Facebook: Jul på Stenberg