Stenbergkvæll: Vi lager 1800-tallsmat

onsdag 24. juli @ 19:00

24. juli kl 1900 kan du bli med på "ilstedssafari" og se matlaginga på 1800-tallet før vedkomfyrens tid, fra råvare til ferdig måltid.

Amtmanninne Ditlevine Weidemanns matlaging foregikk både i grue, bakerovn, bryggerhus, badstue og røykhus. På Stenberg er det 7 slag ved i skålen, hvorav 4 er til ulike former for matlaging.

Vi besøker kjøkkenet med grue, spisskammers, anretningskjøkken, mjølkebu og ølkjeller, bryggerhuset med spritapparatet, rullebua med bakerovnen, stabburet, vedskålen og vi ser på hvor røykhus og badstue har stått.
Smaker fra Ditlevines Utsikt underveis i løypa.


Bill. kr 200,- (150,- for mdl. Toten historielag) inkl. bevertning.
NB!  - påmelding
evald.fredholm@mjosmuseet.no eller tlf 97980597