Boli'n - et stykke industrihistorie

onsdag 19. februar @ 19:00
Gratis

«Boli’n har huse folk i nesten hundre år. Tenkj ælt den kunne fortælja om den kunne tala.»

Helt fra fyrstikkfabrikkens tid og til langt utpå 1960-tallet har Boli’n huset fabrikkarbeidere og deres familier. Nå som det jobbes for at Boli’n igjen skal tilbake til Raufoss, etter et lengre opphold i skogen på Stenberg/Toten museum, trenger vi hjelp til å gjenskape noe fra de ulike tidsepokene; alt fra bilder og gjenstander til små og store historier - om folk, historier og interiør.

Onsdag 19.februar kl.19.00 inviterer Toten historielag sammen med Fyrverkeriet bibliotek og Raufossheftet til en mimre – og/eller bli-kjentkveld om livet i og rundt Boli’n.

Vi håper at mange kommer, og at noen kan ha litt å fortelle om Boli’n, enten de selv har bodd der, eller om kjente de kan ha hatt der. Eller kanskje dere har noen bilder vi kan ta kopi av?

Inger Christine Årstad fra Mjøsmuseet vil vise et videointervju med Elsa Glæserud, en av de som har bodd i Boli’n (tidligere vist på en Stenbergkveld sist høst) og Ingeborg Granlund (som har skrevet om Boli’n i Raufossheftet som kom like før jul), vil orientere om prosessen rundt flyttinga så langt.

VEL MØTT DEN 19.februar kl. 19!
Gratis inngang!