Avlyst: Opplev skogsdrift på gamlemåten

fredag 13. mars @ 11:30
Gratis

Toten historielag inviterer til et besøk i tømmerskogen ved Stenberg. Her kan du oppleve kulturformidlingen som gjøres til barn og unge fra hele distriktet gjennom "Skogsdrift med hest". 

7. klassinger fra hele vårt distrikt (Gjøvik, Østre Toten og Vestre Toten kommuner) inviteres til å delta, og ca 150 elever er med fordelt på de to ukene opplegget varer. De får unike en-til-en-opplevelser og opplæring av frivillige som har jobbet med tømmerhugst på «gamlemåten», og de får kjenne på kroppen hvor mye arbeid som lå bak å skaffe trevirke før den industrielle maskinhugstens tid. Alt fra å sikte ut og felle trærne, til barking, kvisting og oppdeling, til at tømmeret fraktes ut av hogstfeltet med hest. Når det er matpause får de ekte tømmerhuggerkost, med flesk og sirup, og beksvart bålkaffe. Opplegget har gått i mange år, og er veldig populært blant distriktets skoler.

"Skogsdrift med hest" arrangeres to uker i mars hvert år. Det er Mjøsmuseet som står bak, i samarbeid med frivillige tømmerhuggere og Dølahestlaget. 

Velkommen fredag 13. mars, mellom kl 11.30 og 12.30 for å få en fornemmelse av hva ungdommene får oppleve.  Oppmøte på parkeringsplassen ved krysset Eriksrudveien/Sillongenveien, på motsatt side av veien for hovedbygningen og parken. Derfra er det en liten spasertur ned til tømmerhuggerne. 

 Se linken for en kort filmpresentasjon av opplegget: https://vimeo.com/320737797